Børn

Legeterapi

Det kan ske, at dit barn begynder at vise tegn på at have det dårligt – det kan være ondt i maven eller hovedpine, det kan være voldsomme bekymringstanker eller angst for nye situationer eller endda angst for noget gammelkendt som for eksempel pludselig ikke længere at ville i skole. 

Ofte kan barnet ikke selv fortælle, hvad der er galt, og lægen kan afvise, at der er tale om fysisk sygdom. I en sådan situation kan legeterapi være en mulighed. Børn er nemlig utrolig gode til i leg og anden form for kreativitet at få fortalt om det, der er for svært til bare at kunne fortælle.

Jeg har tavshedspligt, og det gælder også, hvad børn fortæller mig. Men det kan være vigtigt, at også I som forældre får hjælp til at forstå, hvad det er, jeres barn med sine protester eller fysiske symptomer forsøger at fortælle. Jo mere I forstår, jo bedre vil I selvfølgelig kunne hjælpe og støtte jeres barn. Derfor vil jeg sædvanligvis ved siden af legeterapien (der er en gang om ugen) foreslå, at de voksne mødes en gang om måneden. 

Børn sammen med andre børn​

Jeg arbejder også nogle gange med børnegrupper. For nogle børn kan det nemlig være en lettelse at mødes med andre i samme alder og med samme vanskeligheder. I en sådan gruppe vil det enkelte barn få mulighed for både at lytte til andre og dermed opleve, at de ikke er alene om at kende til netop den smerte eller den oplevelse, og barnet vil få mulighed for at dele sine egne tanker med andre, der forstår, hvad barnet fortæller, for de kender det jo alle sammen på hver deres måde.

Der kan være mange årsager til, at gruppen dannes: det kan for eksempel være en børnegruppe, hvor forældrene er blevet skilt, eller hvor der er sygdom eller dødsfald i den nærmeste familie, eller det kan være vanskeligheder i skolen eller en helt fjerde grund. 

Men hvis I tænker, at en sådan gruppe måske kunne være noget for jeres barn, så ring og hør, om jeg er ved at planlægge et nyt gruppeforløb.

Psykologisk Klinik
​Henriette Winsløw

Telefontid: mandag og onsdag 12.30 - 13.00

56 95 20 56

Storegade 38, 3700 Rønne​​

h.w.psykolog@mail.dk​​